Laser αναζωογόνηση προσώπου

Διαδικασία αναζωογόνησης δέρματος λέιζερ

Η αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ είναι μια καλλυντική διαδικασία που σας επιτρέπει να εξομαλύνετε μικρές και μεσαίες ρυτίδες. Μετά την εκτέλεση του χειρισμού, το δέρμα φαίνεται ανανεωμένο, σφιγμένο και ελαστικό. Κατά τη διαδικασία, το λέιζερ επηρεάζει μόνο ορισμένα στρώματα, ενώ η επιδερμίδα παραμένει ανεπηρέαστη. Χάρη σε αυτήν την τεχνική, οι διαδικασίες αναγέννησης ενεργοποιούνται σε κυτταρικό επίπεδο και οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία αναστέλλονται.

Τι

Το λέιζερ προσώπου στην κοσμετολογία είναι μια ειδική συσκευή, το κύριο καθήκον της οποίας είναι η μετατροπή της ενέργειας σε ροή ακτινοβολίας υψηλής έντασης. Αυτή η τακτική είναι πολύ δημοφιλής και παρέχεται από πολλές καλλυντικές κλινικές.

Η αναζωογόνηση του προσώπου με λέιζερ αποτελείται από την ικανότητα μιας δέσμης φωτός να προκαλεί εγκαύματα σε βάθος έως 1 mm.

Τα υποκείμενα κύτταρα αρχίζουν να διαιρούνται έντονα, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό μιας νέας επιδερμίδας.

Έτσι, υπάρχει μια διόρθωση των μιμητικών ρυτίδων ελαφριάς και μεσαίας έντασης, ενίσχυση του δέρματος και αύξηση της ελαστικότητάς του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η έκθεση με λέιζερ πραγματοποιείται σε προβληματικές περιοχές του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνεται η διείσδυση της δέσμης σε βάθος ενός χιλιοστού. Ως αποτέλεσμα, τα παλιά κύτταρα καταστρέφονται και νέα αρχίζουν να σχηματίζονται στη θέση τους.

Μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ, είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά το δέρμα, το οποίο θα επιταχύνει την ανάρρωση και θα αποτρέψει την ανάπτυξη επιπλοκών.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε προϊόντα με ενυδατικό, ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Τα καλλυντικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται ευρέως.

Επιπλέον προστασία από τον ήλιο (κρέμες, λοσιόν) είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει επίσης να θυμάστε τον καθαρισμό του δέρματος χρησιμοποιώντας ήπια μέσα.

Η διαδικασία αναζωογόνησης του προσώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τύπους λέιζερ. Κατά κανόνα, αυτά είναι το erbium, το CO2 και το νεοδύμιο. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το μήκος κύματος, το βάθος και τις μεθόδους εφαρμογής του αντικτύπου.

Μέθοδοι

Η θεραπεία με λέιζερ προσώπου χωρίζεται σε διάφορους τύπους.

Κλασματική αφαιρετική αναζωογόνηση

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη σταδιακή αφαίρεση των καλλυντικών ελαττωμάτων στο δέρμα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι σε διαφορετικές ζώνες της επιδερμίδας, οι κυτταρικές δομές βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, σε μια περιοχή το δέρμα θα υποστεί βλάβη και σε άλλες θα είναι πιο απαλό και υγιές. Η μέθοδος της αφαίρεσης αναζωογόνησης με λέιζερ χρησιμοποιείται για να πραγματοποιήσει ένα σημειακό αποτέλεσμα μόνο σε προβληματικές περιοχές.

Βιοαναζωογόνηση με λέιζερ

Είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που γίνεται χωρίς χειρουργική επέμβαση. Βοηθά στην αντιμετώπιση κηλίδων όπως βαθιές ρυτίδες και ουλές. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, παραδίδονται σύντομοι παλμοί λέιζερ, οι οποίοι καίνε τα νεκρά στρώματα του δέρματος, δημιουργώντας χώρο για το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Επιπλέον, η βιοβιοποίηση ενεργοποιεί την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Για να επιταχυνθεί το αποτέλεσμα, το δέρμα προετοιμάζεται με μια ειδική σύνθεση που φτάνει στα βαθιά στρώματα και τα κορεσμένα με όλα τα χρήσιμα μικροστοιχεία.

Μη αφαιρετική ακτινοβολία

Η επιφάνεια του προσώπου εκτίθεται σε μακριές ακτίνες λέιζερ. Αυτός ο τύπος διαδικασίας είναι πιο σοβαρός στην εφαρμογή, επομένως, συνταγογραφείται μόνο εάν υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, για παράδειγμα, με βαθιές ουλές, ίχνη χημικής βλάβης, σοβαρά εξανθήματα.

Η μη αφαιρετική αναζωογόνηση αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου.

Επανεμφάνιση λέιζερ

Αυτή είναι μια από τις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Για τη διόρθωση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, χρησιμοποιείται λέιζερ τύπου ζαφείρι ή erbium, λόγω του οποίου ασκείται ένα απαλό αλλά βαθύ αποτέλεσμα στο δέρμα.

Αυτό το lifting αφαιρεί τις γραμμές έκφρασης, σφίγγει το περίγραμμα του προσώπου, εξαλείφει την ακμή και λειαίνει τα πόδια του κοράκι.

Φωτοαναζωογόνηση

Αυτή είναι μια συνδυασμένη μέθοδος όλων των παραπάνω διαδικασιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η τακτική χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος.

Ενδείξεις

Η αναζωογόνηση με λέιζερ του δέρματος του προσώπου πραγματοποιείται παρουσία ορισμένων προβλημάτων, μεταξύ των οποίων είναι:

 • σημάδιαφωτογήρανση?
 • υπάρχονταακμήκαι μετά την ακμή?
 • ακμήουλές
 • άνισοςαπόχρωσηεπιδερμίδα;
 • διάπλασηαγγείωνπλέγμα;
 • επέκτασηΑπό?
 • εμφάνισηρυτίδες. . .

Συνιστάται επίσης να εκτελέσετε τη διαδικασία εάν υπάρχει μείωση του στροβιλισμού ή υπάρχει αυξημένη χρώση.

Αντενδείξεις

Η αναζωογόνηση με λέιζερ των βλεφάρων και του προσώπου έχει ορισμένους περιορισμούς.

Έτσι, υπό ορισμένες συνθήκες, η χειραγώγηση θα απορριφθεί. Μεταξύ των κύριων αντενδείξεων είναι οι ακόλουθες:

 • διαγνωσμένη ζάχαρηΔιαβήτης?
 • προκαρκινικόςπαθολογικές διεργασίες.
 • χρόνιοςασθένειες στο στάδιο της έξαρσης ·
 • ασθένειεςσυνδετικόςσυστηματικοί ιστοί.
 • μολυσματικόςκαι φλεγμονώδεις διεργασίες σε επιδεινωμένη μορφή.
 • επιληπτικόςεπιληπτικές κρίσεις
 • ογκολογικάνεοπλασματα?
 • περίοδος υποδοχήςιατρικόςφάρμακα που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο υπεριώδες φως.

Επιπλέον, μια τέτοια διαδικασία απαγορεύεται κατά την περίοδο της κύησης και του θηλασμού.

Παρασκευή

Η συνεδρία αναζωογόνησης με λέιζερ δεν απαιτεί ειδικά προπαρασκευαστικά μέτρα. Ο ασθενής πρέπει πρώτα να επισκεφθεί έναν γιατρό που θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση του δέρματος, θα καθορίσει το πλήρες φάσμα των προβλημάτων και θα βεβαιωθεί επίσης ότι δεν υπάρχουν πιθανοί περιορισμοί.

Λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία χειραγώγησης, πρέπει να εγκαταλείψετε τη χρήση διακοσμητικών καλλυντικών, τα ταξίδια στο σολάριουμ και να μαυρίσετε σε ανοιχτό ηλιακό φως.

Εάν η διαδικασία πραγματοποιείται το καλοκαίρι, τότε είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το δέρμα από έντονη υπεριώδη έκθεση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό στο πρόσωπό σας πριν βγείτε έξω.

Πρόοδος

Η όλη διαδικασία της αναζωογόνησης με λέιζερ περιλαμβάνει την εφαρμογή αρκετών διαδοχικών ενεργειών. Κατ 'αρχάς, η επιφάνεια του δέρματος στην προβληματική περιοχή καθαρίζεται. Για αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν scrubs ή ειδικά απολεπιστικά.

Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μια μικρή ποσότητα αναισθητικού τζελ, η οποία επιτρέπει τη διαδικασία να εκτελείται χωρίς να προκαλεί δυσφορία στον πελάτη.

Μετά από αυτό, ο κοσμετολόγος προχωρά απευθείας στην εργασία με το λέιζερ. Σε μια συνεδρία, ανάλογα με τη σοβαρότητα των υπαρχόντων προβλημάτων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου, του ντεκολτέ και του λαιμού.

Στο τελικό στάδιο, η επιδερμίδα σκουπίζεται με ένα μαλακτικό διάλυμα.

Όσον αφορά τη διάρκεια, μια συνεδρία διαρκεί περίπου 60 λεπτά.

Διάρκεια και συχνότητα της διαδικασίας

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι κοσμετολόγοι συνιστούν να ακολουθήσετε μια πλήρη πορεία αναζωογόνησης με λέιζερ, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει από 3 έως 5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 14-21 ημερών μεταξύ τους.

Για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε το αποτέλεσμα στο μέλλον, μπορείτε να κάνετε μία διαδικασία το χρόνο.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο θεραπείας του δέρματος, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για 12-18 μήνες.

Φροντίδα μετά

Μετά από κάθε συνεδρία, απαιτείται ορισμένος χρόνος για την αποκατάσταση της επιδερμίδας, καθώς και για να ακολουθήσει ο ασθενής μια σειρά συστάσεων που δίνει ο ειδικός.

Για δύο εβδομάδες, μια ενυδατική κρέμα και προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ πρέπει να εφαρμόζονται στις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή.

Την πρώτη ημέρα μετά την εκτέλεση του χειρισμού, απαγορεύεται η χρήση διακοσμητικών καλλυντικών. Επιπλέον, μέχρι τη στιγμή που η επιδερμίδα ανανεώνεται πλήρως, πρέπει να ξεχάσετε τα τρίβει και τις φλούδες.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κηλίδων γήρανσης, οι κοσμετολόγοι συμβουλεύουν τη χρήση αντηλιακών με επίπεδο SPF άνω των 30.

Για ταχύτερη ανάρρωση μετά από έκθεση με λέιζερ, συνταγογραφούνται ενισχυτικά σύμπλοκα βιταμινών. Για πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οζονισμένο νερό. Θα πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στις υπαίθριες βόλτες.

Μόνο η αυστηρή εφαρμογή όλων των συστάσεων για τη φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης θα βοηθήσει όχι μόνο να διατηρήσει το αποτέλεσμα που έχει ληφθεί, αλλά και να αποτρέψει την ανάπτυξη των συνεπειών.

Επιπλοκές

Ανεξάρτητα από την επίδραση στο δέρμα, μετά από αυτό, δεν αποκλείεται η εμφάνιση διαφόρων παρενεργειών.

Μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και κνησμός αμέσως μετά τη διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ. Τέτοια συμπτώματα είναι φυσιολογικά και υποχωρούν από μόνα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, σημειώνεται υπερχρωματισμός, ουλές και ουλές. Επιπλέον, ο ιός του έρπητα μπορεί να ενεργοποιηθεί, για την εξάλειψη του οποίου ο γιατρός συνταγογραφεί την πρόσληψη αντιθερμικών φαρμάκων.

Επίσης, μετά από αισθητικό χειρισμό, ο ασθενής μπορεί να ενοχληθεί από πρήξιμο, ήπιες οδυνηρές αισθήσεις που σχηματίζονται στην επιφάνεια της κατεργασμένης περιοχής του φλοιού.

Ο λόγος για την εμφάνιση τέτοιων ανεπιθύμητων ενεργειών στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η παραβίαση από τον ειδικό της τεχνικής εκτέλεσης της διαδικασίας ή η άγνοια του πελάτη για τις συνταγές κατά την περίοδο προετοιμασίας ή αποκατάστασης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της αναζωογόνησης με λέιζερ περιλαμβάνουν υψηλή απόδοση, ασφάλεια, χωρίς ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Επιπλέον, οι κοσμετολόγοι τονίζουν το γεγονός ότι αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος.

Μεταξύ των κύριων μειονεκτημάτων είναι ο πόνος, η παρουσία ορισμένων αντενδείξεων, η πιθανότητα αρνητικών αντιδράσεων, μια μακρά περίοδος αποκατάστασης και το υψηλό κόστος.

Η αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική στις μεθόδους ένεσης για την καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι στο τέλος το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το επίπεδο δεξιοτήτων του ειδικού, αλλά και από τα χαρακτηριστικά του οργανισμού και την εκπλήρωση όλων των συστάσεων από τον πελάτη.