Ποιο αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φροντίδα του προσώπου

Τα αιθέρια έλαια που λαμβάνονται από διάφορα φυτά χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό. Χρησιμοποιούνται ευρέως ως αρωματικά. Η υψηλή πτητότητα σε συνδυασμό με τη χημική δραστηριότητα καθόρισε τη ζήτησή τους ως συστατικά σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία και για την παραγωγή αρωμάτων. Χρησιμοποιούνται επίσης για θεραπευτικούς και προφυλακτικούς σκοπούς.

έλαια αναζωογόνησης του δέρματος

Λόγω της ικανότητάς τους να διεισδύουν βαθιά στο χόριο, συχνά περιλαμβάνονται σε διάφορες καλλυντικές μάσκες. Η χρήση τους στην καθαρή τους μορφή δεν εφαρμόζεται λόγω αυξημένης χημικής δραστηριότητας, η οποία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό. Επομένως, τα αιθέρια έλαια για το δέρμα του προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο με τη μορφή διαλυμάτων. Επιπλέον, η βάση για τα διαλύματα δεν είναι το νερό, αφού δεν διαλύονται σε αυτό, αλλά διάφορα φυτικά έλαια. Οι εξαιρέσεις είναι οι περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη μια σημειακή επίπτωση στα ελαττώματα. Οι φυσικές κρέμες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως βάση.

Σπουδαίος! Μην προσθέτετε αιθέρια έλαια σε έτοιμες κρέμες και άλλα καλλυντικά. Γεγονός είναι ότι παίζουν το ρόλο μεταφοράς για την παράδοση άλλων συστατικών του διαλύματος στο βάθος του δέρματος, γι' αυτό και η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι καλλυντικές μάσκες προσώπου με αιθέρια έλαια μπορούν να είναι αποτελεσματικές για όλους τους τύπους δέρματος. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή σύνθεση της μάσκας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε για τις ιδιότητες των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων ελαίων.

Συνθέσεις για λιπαρές επιδερμίδες

Τα έλαια τεϊόδεντρου, έλατου, καμφοράς, δεντρολίβανου και περγαμόντου λειτουργούν καλά στο προβληματικό χόριο με αυξημένη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων. Αυτή η λίστα δεν είναι περιορισμένη. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά έχουν καθολική επίδραση σε διαφορετικούς τύπους δέρματος.

 • Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει αποδειχθεί καλά στη σύνθεση μασκών για προβληματικό χόριο με μειωμένη λειτουργικότητα των σμηγματογόνων αδένων. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στην ακμή, τα σπυράκια και άλλες φλεγμονώδεις εκδηλώσεις αυτού του είδους.
 • λάδι δέντρου τσαγιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το λάδι ελάτης έχει παρόμοιες ιδιότητες. Είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της φλεγμονής και των αποστημάτων του προβληματικού χόριου με αυξημένο επίπεδο λιπαρών εκκρίσεων. Επιπλέον, έχει αναζωογονητική δράση στην επιφάνεια του προσώπου, λειαίνει το. Ως εκ τούτου, οι μάσκες προσώπου με αιθέρια έλαια έλατου χρησιμοποιούνται συχνά για να τονώσουν και να αναζωογονήσουν το γερασμένο δέρμα.
 • Το έλαιο λευκής καμφοράς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται με επιτυχία ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, αποτελώντας μέρος διαφόρων καλλυντικών μασκών. Τέτοιες μάσκες είναι χρήσιμες κατά της ακμής, των πυωδών εξανθημάτων και άλλων φλεγμονών, καθώς βοηθούν στην ομαλοποίηση της εργασίας των σμηγματογόνων αδένων και στην ομαλοποίηση της εφίδρωσης του προβληματικού χορίου. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα για το λεύκωμα των κηλίδων της ηλικίας και των φακίδων.
 • έλαιο δεντρολίβανου για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το έλαιο δεντρολίβανου, ανάλογα με τη σύνθεσή του, χωρίζεται σε τρεις τύπους:
  1. Καμφορά-βορνεόλη.
  2. Cineole.
  3. Verbenonic.

Όταν επιλέγετε ποιοι τύποι είναι προτιμότεροι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μάσκες που περιέχουν τον τύπο καμφοράς-βορνεόλης είναι πιο χρήσιμες για προβληματικό, λιπαρό χόριο επιρρεπές σε φλεγμονή. Για ξηρές επιδερμίδες με αυξημένο ξεφλούδισμα, καθώς και μαραμένο και τραχύ δέρμα, είναι πιο κατάλληλος ο τύπος βερβενόνης.

γήρανση του δέρματος πώς να ανανεωθείτε με έλαια

Η χρήση τέτοιων μασκών ομαλοποιεί το έργο των σμηγματογόνων αδένων, μαλακώνει και λειαίνει την επιφάνεια του προσώπου, αποκαθιστώντας την ελαστικότητά του. Ταυτόχρονα, οι πόροι καθαρίζονται και στενεύουν. Έχει επίσης απτή αντιφλεγμονώδη δράση, γι' αυτό και απαιτείται ευρέως για χρήση έναντι ενός ευρέος φάσματος δερματικών παθήσεων, από τη φουρνουλίτιδα και τη δερματίτιδα έως την ακμή.

Εφαρμογή για ξηρό δέρμα

Όταν απαντάτε στην ερώτηση ποια έλαια λειτουργούν καλύτερα σε ξηρό χόριο, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να ονομάσετε τα έλαια πορτοκαλιού, μύρου, σανταλόξυλου, τριαντάφυλλου και πατσουλί. Η χρήση τους για ενυδάτωση μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τις ακριβές κρέμες. Ωστόσο, η επίδρασή τους δεν περιορίζεται στην υγρασία.

έλαιο πορτοκαλιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το έλαιο πορτοκαλιού χρησιμοποιείται για ξηρές επιδερμίδες στο στάδιο της σημαντικής αφυδάτωσης. Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα βασικά φυτικά έλαια που έχουν ενυδατική δράση. Οι μάσκες, που το περιλαμβάνουν, έχουν αποδειχθεί καλά ενάντια σε ουλές και ουλές. Επιπλέον, είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων της επιδερμίδας, αφαιρώντας έτσι τις επιπτώσεις της ροδόχρου ακμής. Βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από κηλίδες ηλικίας.
 • Το λάδι μύρου χρησιμοποιείται ως θεραπευτικός και προφυλακτικός παράγοντας για πολύ ξηρό, σκασμένο δέρμα. Είναι σε θέση να σταματήσει γρήγορα τη φλεγμονή και την ερυθρότητα του ξηρού δέρματος, μαλακώνοντάς το και αποκαθιστώντας την ελαστικότητά του.
 • Το λάδι σανταλόξυλου λειτουργεί καλά για το ξηρό, χαλαρό δέρμα που έχει χάσει τον φυσικό του τόνο. Είναι σε θέση να επαναφέρει την ελαστικότητα και τον φυσικό τόνο του ξηρού δέρματος, λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τις γωνίες των ματιών και του στόματος. Λειτουργεί αποτελεσματικά για την αποκατάσταση της ισορροπίας του νερού του ξηρού αφυδατωμένου δέρματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα. Μπορεί επίσης να λευκάνει το δέρμα και να φωτίσει τα σημάδια και τις ουλές.
 • Το ροδέλαιο είναι πολύ δημοφιλές λόγω της ευελιξίας του. Δεν βοηθά μόνο στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, αλλά έχει και συσφικτική δράση, διορθώνοντας το οβάλ του προσώπου και λειαίνει τις μικρές ρυτίδες. Μειώνει επίσης την υπερευαισθησία της επιδερμίδας και διεγείρει τον μεταβολισμό στους κυτταρικούς ιστούς.
έλαιο τριαντάφυλλου για αναζωογόνηση του δέρματος

Για να σφίξετε το δέρμα του προσώπου και να απαλλαγείτε από την ξηρότητά του, συνιστάται το ροδέλαιο.

 • Το έλαιο πατσουλί χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της ξηρής επιδερμίδας και την εξομάλυνσή της. Αυξάνει την ενυδατική δράση των βασικών φυτικών ελαίων, διασφαλίζοντας τη διείσδυσή τους στα βάθη του δέρματος. Λόγω αυτού, εμφανίζεται ένας ποιοτικός κορεσμός του κυτταρικού ιστού με θρεπτικά συστατικά.

Αιθέρια έλαια για την αναζωογόνηση του δέρματος

Τα αιθέρια έλαια για την αναζωογόνηση του προσώπου τις περισσότερες φορές έχουν καθολική επίδραση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους τύπους δέρματος. Σκεφτείτε ποια από αυτά επηρεάζουν καλύτερα την αναζωογόνηση του δέρματος.

 • Το έλαιο λεμονιού μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του, επιβραδύνοντας τη γήρανση του. Επιπλέον, σταθεροποιεί το σχηματισμό λιπαρών εκκρίσεων, στενεύοντας και καθαρίζοντας τους πόρους της επιφάνειας του προσώπου. Έχει επίσης ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες.
 • λάδι λεμονιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το πορτοκαλέλαιο διατίθεται σε δύο ποικιλίες γιατί μπορεί να παρασκευαστεί από γλυκό και πικρό πορτοκάλι. Φτιαγμένο από γλυκό πορτοκάλι, χρησιμοποιείται κυρίως για αφυδατωμένα και τραχιά, καθώς και γερασμένα δέρματα. Κατασκευασμένο από πικρό πορτοκάλι, λόγω της ικανότητάς του να ομαλοποιεί τη λειτουργικότητα των σμηγματογόνων αδένων, χρησιμοποιείται συχνότερα για λιπαρό δέρμα. Ανεξάρτητα από τον τύπο, είναι εξίσου ικανό να παρέχει αντιφλεγμονώδη και λευκαντικά αποτελέσματα.
 • Το λάδι υλάνγκ υλάνγκ είναι επίσης ευέλικτο στις ιδιότητές του. Μπορεί να επανορθώσει και να αναζωογονήσει όλους τους τύπους δέρματος. Και όχι λιγότερο αποτελεσματικά επηρεάζει τις προβληματικές περιοχές της επιφάνειας του προσώπου, στενεύοντας τους πόρους και αποκαθιστώντας τον φυσιολογικό μεταβολισμό. Λόγω αυτού, χρησιμοποιείται συχνά όχι μόνο για αναζωογόνηση, αλλά και όταν είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από την ακμή και άλλες φλεγμονές του δέρματος.
λάδι ylang ylang για αναζωογόνηση του δέρματος

Χαρακτηριστικά εφαρμογής

Δεδομένου ότι τα αιθέρια έλαια είναι χημικά και βιολογικά δραστικές ουσίες, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες κατά τη χρήση τους:

 • Δεν πρέπει να αφήνονται να μπουν στα μάτια. Εάν αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, θα πρέπει να ξεπλύνετε αμέσως τα μάτια σας με ζεστό νερό.
 • Μετά την εφαρμογή τους, επιτρέπεται ελαφρύ κοκκίνισμα του δέρματος. Ωστόσο, εάν σχετίζεται με κνησμό ή άλλες δυσάρεστες αντιδράσεις, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τη σύνθεση ή να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζεται η δοσολογία του.
 • πλύσιμο του δέρματος μετά την αναζωογόνηση με έλαια
 • Δεν πρέπει να αμελήσετε πώς το άρωμα της σύνθεσης επηρεάζει την όσφρησή σας. Αν η μυρωδιά σας είναι δυσάρεστη, τότε καλύτερα να την αντικαταστήσετε, αφού η επιτυχημένη δράση της σύνθεσης οφείλεται μεταξύ άλλων και στην καλή σας υγεία.
 • Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς μπορεί να επηρεάσει τον συνολικό σας τόνο. Έτσι, πριν πάτε για ύπνο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μια σύνθεση που αυξάνει τη δραστηριότητα του σώματος. Με τον ίδιο τρόπο, οι συνθέσεις με χαλαρωτικό αποτέλεσμα δεν είναι κατάλληλες το πρωί.