Θεραπεία ρυτίδων - Μύθος ή πραγματικότητα;

γυναίκα που εφαρμόζει προϊόν αναζωογόνησης δέρματος

Υπάρχει κάποιο φάρμακο κατά των ρυτίδων που μπορεί να σβήσει τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο και να παρατείνει τη νεανικότητα του δέρματος; Ας ρίξουμε μια ματιά στις κύριες αιτίες των ρυτίδων μαζί και ας δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα: «Μπορεί μια αντιρυτιδική κρέμα να δώσει πραγματικό αποτέλεσμα; »

Οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται λόγω κούρασης ή έλλειψης ύπνου ήδη από την ηλικία των 25 ετών, εξαφανίζονται γρήγορα αν ο ρυθμός της ζωής επανέλθει στο φυσιολογικό. Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα. Ήδη από την ηλικία των 30 ετών, εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπο, οι οποίες καταλαμβάνουν σταθερά θέσεις, και εμείς, αναρωτιόμαστε πώς να λειαίνουμε το δέρμα, αρχίζουμε να επιλέγουμε ένα φάρμακο για τις ρυτίδες.

Για να επιλέξετε ένα αποτελεσματικό αντιρυτιδικό φάρμακο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους μηχανισμούς δημιουργίας ρυτίδων και πώς να τους διορθώσετε.

Οι ρυτίδες μπορούν να χωριστούν σε:

 • Mimic - σχηματίζονται λόγω σπασμού των μυών του προσώπου του προσώπου.
 • Βαρυτικά - σχηματίζονται λόγω οιδήματος και χαλάρωσης των ιστών. Η βασική αιτία του οιδήματος των ιστών είναι: μετατόπιση του οστικού πλαισίου, μυϊκός σπασμός, φλεγμονή των λεμφαδένων.
 • Λειτουργικές ελλείψεις - συμβαίνουν λόγω ορμονικών αλλαγών, ανεπαρκούς υγρού (αφυδάτωση), ανεπαρκών ποσοτήτων κολλαγόνου, ελαστίνης ή υαλουρονικού οξέος (αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, καταστροφή υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, κακές συνήθειες, κατανάλωση αλκοόλ κ. λπ. ).

Μόνοι σας, χωρίς ειδική εκπαίδευση, μπορείτε να διορθώσετε μόνο τις ρυτίδες που έχουν εμφανιστεί ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πρόσληψης νερού, των βλαβερών επιπτώσεων του ηλιακού φωτός (φωτογήρανση) ή ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Άλλοι τύποι ρυτίδων θα διορθωθούν από ειδικούς ή θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς η τεχνικά εσφαλμένη εφαρμογή τεχνικών ή θεραπειών μπορεί να είναι επιβλαβής.

Τι αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται από το αντιρυτιδικό φάρμακο

Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καθημερινή φροντίδα για το αφυδατωμένο δέρμα στο οποίο έχουν εμφανιστεί ρυτίδες. Για μέγιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να αγοράσετε μια πλήρη σειρά οικιακών θεραπειών για τις ρυτίδες με ενυδατική δράση: καθαριστικό, ορό ή συμπύκνωμα, κρέμα και μάσκα.

Όταν επιλέγετε καλλυντικά περιποίησης δέρματος, μην ξεχνάτε ότι το δέρμα, ειδικά το καλοκαίρι, χρειάζεται προστασία. Βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική του προσώπου σας περιλαμβάνει αντηλιακό.

Ακόμα κι αν εργάζεστε σε γραφείο, αυτά τα προϊόντα είναι απαραίτητα για εσάς, γιατί η ηλιακή ακτινοβολία περνά μέσα από το γυαλί και μπορεί να βλάψει το δέρμα καταστρέφοντας το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Το κόλπο που χρησιμοποιούν όλες οι σταρ - συνδυάζοντας τους κανόνες της καθημερινής φροντίδας του δέρματος με έναν ενεργό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή - είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τις ρυτίδες!

Τα καλλυντικά που βοηθούν στην απαλλαγή από τις ρυτίδες λειτουργούν στην επιφάνεια του δέρματος, παρέχοντας ενυδατική δράση.

Ως ενυδατικά, μαλακτικά, αποφρακτικά και υγραντικά χρησιμοποιούνται. Σχηματίζουν ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο αποτρέπει την αφυδάτωση. Τα υγραντικά προσελκύουν την υγρασία από τον αέρα και έτσι ενυδατώνουν το δέρμα.

Σχηματίζεται επαρκής ποσότητα νερού στην επιφάνεια του δέρματος, τα κύτταρα ισιώνουν και οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται.

Αντιρυτιδική Μάσκα - Top 5 Καλύτερα Συστατικά

μάσκα προσώπου για αναζωογόνηση του δέρματος

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ως μέσο για την αναζωογόνηση του δέρματος, η οποία θα περιέχει ορισμένα συστατικά, επειδή είναι η σύνθεση των ενεργών συστατικών και η ποσότητα τους που επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Η αντιρυτιδική μάσκα πρέπει να περιέχει:

 • Κολλαγόνο. Το ζωικό ή φυτικό κολλαγόνο σχηματίζει μια μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος που καθυστερεί την εξάτμιση της υγρασίας. Το κολλαγόνο είναι επίσης πολύ υγροσκοπικό - προσελκύει έως και 30 μόρια νερού. Σημειώστε ότι αυτό το συστατικό στην αντιρυτιδική μάσκα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπο, κάντε μια δοκιμή - απλώστε το προϊόν στον αγκώνα και περιμένετε 15-20 λεπτά.
 • Υαλουρονικό οξύ. Φυσική ενυδατική επιδερμίδα. Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος είναι πολύ μεγάλα και, όπως τα μόρια κολλαγόνου, δεν περνούν από τον επιδερμικό φραγμό του δέρματος. Η αρχή λειτουργίας του υαλουρονικού οξέος είναι ίδια με αυτή του κολλαγόνου.
 • Κηρήθρα. Ένα φυσικό συστατικό που είναι αποφρακτικό, δηλαδή καλύπτει το δέρμα με ένα πυκνό φιλμ, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς μάσκες με αυτό το συστατικό, καθώς μπορεί να εμποδίσει την κυτταρική αναπνοή.
 • Φυσικά έλαια. Αυτό το συστατικό ενυδατώνει απαλά το δέρμα και έχει πολλαπλά αποτελέσματα ανάλογα με τον τύπο του λαδιού. Έτσι, το έλαιο σταφυλιού παράγει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και προάγει την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος. Μια αντιρυτιδική μάσκα στη σύνθεσή της μπορεί να έχει όχι μία, αλλά μια ολόκληρη σύνθεση ελαίων που θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει την αντιγηραντική δράση.
 • Πεπτίδια. Τα σύντομα μόρια που αποτελούνται από αμινοξέα μπορούν να περάσουν μέσα από τον επιδερμικό φραγμό και να έχουν επίδραση όχι στην επιφάνεια, αλλά στο εσωτερικό του δέρματος. Τώρα υπάρχουν διάφοροι τύποι πεπτιδίων ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχουν: ενυδάτωση, αναζωογόνηση, ανύψωση κλπ. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μάσκα με πεπτίδια μετά από 35 ή 40 χρόνια. Μην υπερδιεγείρετε το δέρμα πριν, διαφορετικά μπορείτε να επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αντιρυτιδική κρέμα - τι να προσέξετε όταν αγοράζετε

γυναίκα αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου

Εάν η αντιρυτιδική μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε 3-7 ημέρες, τότε χρησιμοποιούμε την αντιρυτιδική κρέμα καθημερινά, οπότε είναι πολύ σημαντικό να την επιλέγουμε σωστά.

Πριν αγοράσετε μια κρέμα, αξίζει να καταλάβετε τι είδους προβλήματα έχει το δέρμα. Εάν είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τα προβλήματα μόνοι σας, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο-κοσμετολόγο που θα κάνει μια λεπτομερή διάγνωση του δέρματος και θα σας πει ποια καλλυντικά προϊόντα είναι κατάλληλα και ποια μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος.

Κάντε μια λίστα ενεργών συστατικών στα ρωσικά και στα λατινικά, επειδή η σύνθεση των καλλυντικών υποδεικνύεται στη γλώσσα INCI. Αυτή η λίστα θα βοηθήσει στην επιλογή των καλλυντικών.

Μην δίνετε σημασία σε όμορφα σχεδιασμένα πακέτα, μερικές φορές αυτό που γράφεται πάνω τους είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ και όχι πληροφορίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν όταν λαμβάνετε μια απόφαση. Όταν αγοράζετε μια αντιρυτιδική κρέμα, να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σύνθεση της κρέμας.

Διαβάστε προσεκτικά τα πρώτα 5 συστατικά της λίστας των συστατικών και αν ανάμεσα σε αυτά δεν βρείτε τα σωστά ενεργά συστατικά, αυτή η κρέμα δεν είναι για εσάς. Όταν επιλέγετε μια κρέμα, να θυμάστε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι καλλυντικών:

 • Η μαζική αγορά προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλλυντικών σε προσιτές τιμές, αλλά τέτοια καλλυντικά δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα.
 • Τα φυσικά καλλυντικά έχουν καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας ή της πλήρους απουσίας σταθεροποιητών και αντιβακτηριακών συστατικών.
 • Επαγγελματικά καλλυντικά - περιέχει υψηλό ποσοστό δραστικών ουσιών, λόγω των οποίων έχει ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη εφαρμογή. Το μειονέκτημα των καλλυντικών είναι ότι δεν είναι φθηνά.

Αλλά ανεξάρτητα από τα καλλυντικά που θα επιλέξετε, το κύριο πράγμα είναι ότι βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τη φρεσκάδα και την υγεία, φροντίζει προσεκτικά το δέρμα, σβήνοντας σταδιακά τα ίχνη του χρόνου.