Κλασματική θερμόλυση: είναι δυνατή η αναζωογόνηση

κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Από την αρχαιότητα, κάθε γυναίκα εκπρόσωπος ονειρευόταν ότι θα υπήρχε ένας σίγουρος τρόπος για να παρατείνει τη νεότητα και την ομορφιά του δέρματός της.

Η επιστήμη δεν μένει στάσιμη και χάρη σε αυτήν υπάρχουν ολοένα και περισσότερες νέες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής κοσμετολογίας. Σας επιτρέπουν να αναζωογονηθείτε με μια ποικιλία διαδικασιών και επεμβάσεων.

Σήμερα, η μεγαλύτερη δημοτικότητα παρατηρείται σε τέτοιες μεθόδους αναζωογόνησης, στις οποίες ο αισθητικός δεν καταφεύγει σε νυστέρια ή ενέσεις botox.

Η κλασματική θερμόλυση είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κλασματικό λέιζερ και η δράση του στην αναζωογόνηση

Αφού το λέιζερ χτυπήσει το δέρμα, εμφανίζεται ένα έγκαυμα, το οποίο εξαπλώνεται προς τα μέσα. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αναγέννησης ιστού, οι οποίες τελικά θα παρέχουν το επιθυμητό προγραμματισμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, αυτή η καλλυντική διαδικασία ονομάζεται επίσης αναζωογόνηση του δέρματος με λέιζερ.

κοσμετολόγος που πραγματοποιεί κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Η ακτίνα λέιζερ ονομάζεται κλασματική λόγω του γεγονότος ότι το λέιζερ διαιρείται σε πολλαπλές μικροακτίνες. Επομένως, η επίδραση στο δέρμα εμφανίζεται με τη μορφή μικροδικτύου και όχι πυκνού δοκού. Και μετά από θερμόλυση, τα εγκαύματα απεικονίζονται στο δέρμα με τη μορφή μεγάλου αριθμού μικροσκοπικών σημείων και το δέρμα δεν έχει υποστεί βλάβη. Η διάσπαση της δέσμης λέιζερ καθιστά τη διαδικασία λιγότερο τραυματική και επώδυνη. Σε αυτή την περίπτωση, η αναγέννηση του δέρματος συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα.

Τα κύτταρα δεν είναι κατεστραμμένα και διαιρούνται ενεργά, δουλεύοντας τέλεια στο σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές οι δύο ουσίες είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα του δέρματος και τη νεότητά τους.

Τύποι κλασματικής θερμόλυσης

Υπάρχουν δύο μέθοδοι κλασματικής θερμόλυσης λέιζερ: αφαιρετική και μη αφαιρετική. Ο ίδιος ο αισθητικός κάνει μια επιλογή μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά και την κατάσταση του δέρματος.

Η πρώτη μέθοδος είναι η ακτινοβολία με λέιζερ ακολουθούμενη από εξάτμιση του νερού από τον ιστό του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίζεται μια μικροσκοπική πληγή ανοιχτού τύπου και γύρω της υπάρχουν καμένα κατεστραμμένα κύτταρα. Η επούλωση αυτής της πληγής συνοδεύεται από ένα αποτέλεσμα σύσφιξης (ανύψωσης). Ωστόσο, υπάρχει επίσης κίνδυνος η μόλυνση να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα.

Με τη δεύτερη μέθοδο, δεν μπορεί να υπάρχει ανοιχτή πληγή, καθώς χρησιμοποιείται τέτοια ακτινοβολία στην οποία η επιδερμίδα δεν έχει υποστεί βλάβη και δεν υπάρχει εξάτμιση της υγρασίας από το δέρμα. Τα εγκαύματα επουλώνονται κάτω από την επιδερμίδα, οπότε η μόλυνση δεν μπορεί να εμφανιστεί εκεί. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας δεν είναι τόσο αισθητό όσο με την προηγούμενη μέθοδο.

πριν και μετά την κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Επιδράσεις κλασματικής θερμόλυσης

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ αυτής της θεραπείας με λέιζερ και των υπολοίπων είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της αποτελεσματικότητάς της και της ασφάλειάς σας.

Πλεονεκτήματα:

 • Το φάσμα δράσης είναι ευρύ, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος (ακόμη και στα βλέφαρα, το λαιμό και το ντεκολτέ).
 • Ένας μικρός αριθμός αντενδείξεων.
 • Η κατεστραμμένη περιοχή δεν υπερβαίνει το είκοσι τοις εκατό της συνολικής κατεργασμένης περιοχής.
 • Οι πληγές επουλώνονται μέσα σε μια εβδομάδα.
 • Εφαρμόζεται αναισθησία εφαρμογής.
 • Η τεχνική δεν προκαλεί έντονη χρώση του δέρματος, επομένως είναι κατάλληλη για άτομα με μαύρο δέρμα.
 • Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας κλασματικής διαδικασίας λέιζερ είναι ότι όλες οι πτυχές της επίδρασης ενός λέιζερ στο δέρμα δεν έχουν ακόμη μελετηθεί πλήρως, αφού αυτή η τεχνολογία εμφανίστηκε όχι πολύ καιρό πριν.

Ενδείξεις για αναζωογόνηση είναι οι διευρυμένοι πόροι, η ακμή (ακμή), διάφοροι τύποι ραγάδων, ο χρωματισμός του δέρματος και η μείωση της ελαστικότητάς του, οι βαθιές και επιφανειακές ρυτίδες, τα αστέρια από τα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και διάφορα είδη ουλών.

όμορφο δέρμα μετά από κλασματική αναζωογόνηση

Χαρακτηριστικά της κλασματικής θερμόλυσης

Ως προφύλαξη στις απαιτούμενες δόσεις, ένας κοσμετολόγος συνταγογραφεί ένα αντιικό φάρμακο για χορήγηση ή ένα αντιβακτηριακό, αυτό γίνεται εκ των προτέρων, περίπου μερικές ημέρες νωρίτερα.

Την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η συνεδρία, αποκλείεται κάθε σωματικό στρες στο σώμα, αξίζει επίσης να ξεχάσετε τις κακές συνήθειες.

Αμέσως πριν από την ίδια την έκθεση, ο αισθητικός καθαρίζει καλά το δέρμα και το περιποιείται με αναισθητική κρέμα. Συχνά η κρέμα δεν χρειάζεται καθόλου.

Ο πελάτης βιώνει ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα και μυρμήγκιασμα καθώς το λέιζερ τίθεται σε ισχύ. Η ίδια η συνεδρία διαρκεί όχι περισσότερο από μία ώρα, πιο συχνά λίγα λεπτά, όλα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, εφαρμόζεται μια ειδική κρέμα στην επιθυμητή περιοχή του δέρματος, η οποία θα το θρέψει και θα το καταπρανει.

Η φροντίδα του δέρματος μετά τη διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

 1. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα δύο ή τρεις φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες.
 2. Για δύο μήνες, μην πηγαίνετε στο σολάριουμ και χρησιμοποιήστε αντηλιακά με προστασία spf μεγαλύτερη από 30.
 3. Μην χρησιμοποιείτε τρίψιμο και φλούδες για δύο εβδομάδες.
 4. Δεν μπορείτε να φορέσετε εσώρουχα συμπίεσης για αρκετές ημέρες σε περίπτωση διαδικασίας στο σώμα.
 5. Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ και ρετινόλη για δύο εβδομάδες.

Οι κακές συνήθειες πρέπει να αποκλειστούν αυστηρά για όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Διαφορετικά, η αναγέννηση του δέρματος θα είναι πολύ πιο αργή.

Αλλαγές στο δέρμα

Η ερυθρότητα του δέρματος και η παρουσία οιδήματος επιμένουν για τρεις ημέρες. Και μετά από μερικές ημέρες, το αποτέλεσμα μαυρίσματος μπορεί να εμφανιστεί, θα περάσει από μόνο του σε μερικές εβδομάδες. Το ξηρό δέρμα θα εμφανιστεί σε μια εβδομάδα, αλλά επίσης θα εξαφανιστεί σύντομα.

Αρνητικές συνέπειες, αντενδείξεις

Εάν δεν φροντίζετε σωστά το δέρμα σας μετά την έκθεση, μπορεί να προκύψουν ορισμένες επιπλοκές:

 • Η ερυθρότητα του δέρματος διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες και το πρήξιμο περισσότερο από δύο.
 • Έναρξη λοίμωξης ή επιδείνωση της.
 • Σοβαρό έγκαυμα.
 • Ακριβής αιμορραγία.
 • Ισχυρή χρώση.

Οι αυστηρές αντενδείξεις περιλαμβάνουν εγκυμοσύνη και γαλουχία, οξεία λοίμωξη (έρπης), ογκολογία, επιληψία, αδύναμη ανοσία, ψωρίαση και λήψη ρετινοειδών φαρμάκων.

Σχετικά - σακχαρώδης διαβήτης, φλεγμονή, ψυχική ασθένεια, παθολογία των νεφρών, μη συμμόρφωση με τις συστάσεις, αλλεργία στα αναισθητικά και ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα (φρέσκο).

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μια τέτοια διαδικασία με λέιζερ μπορεί να γίνει μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους ειδικούς (δερματοεγγενολόγο και χειρουργό). Επιλέξτε μόνο έναν γιατρό ικανό σε αυτά τα θέματα.